Skorořecký kuřecí salát s rajčaty recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 220 g kuřecího prsního řízku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 malá červená cibule
- 3 rajčata
- 4 lžičky citronové šťávy
- 3 lžičky sherry octa nebo červeného vinného octa
- 60 g sýra feta nebo balkánský sýr
- čerstvé lístky máty
- salát – římský nebo ledový
- 16 černých oliv
Postup Skorořecký kuřecí salát s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nejdříve připravíme maso. Kuřecí řízek osolíme, opepříme a zalijeme lžící oleje. Necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme grilovací pánev a prsa prudce opečeme, tak asi 2 minuty z každé strany, až se objeví na mase rýhy grilovací pánve. Řízek přendáme na plech a pečeme asi 10 až 15 minut. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím nakrájíme červenou cibuli. Podélně ji rozpůlíme a pak napříč nakrájíme měsíčky. Cibuli dáme do vody a necháme máčet tak 5 minut. Pak ji scedíme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Rajčata nakrájíme na měsíčky (takže na půlku podélně a pak krájíme napříč) a přepůlíme olivy.
Vychladlé kuřecí maso natrháme nebo nakrájíme na kousky, přidáme cibuli, rajčata a olivy. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, ocet, lžíci oleje, natrhané nebo nasekané lístky máty a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme. Salát natrháme nebo naskládáme a vytvoříme na talíři hnízdo, do kterého přidáme kuřecí salát.