Skorořecký kuřecí salát s rajčaty recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

220 g kuřecího prsního řízku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 malá červená cibule
3 rajčata
4 lžičky citronové šťávy
3 lžičky sherry octa nebo červeného vinného octa
60 g sýra feta nebo balkánský sýr
čerstvé lístky máty
salát – římský nebo ledový
16 černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nejdříve připravíme maso. Kuřecí řízek osolíme, opepříme a zalijeme lžící oleje. Necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme grilovací pánev a prsa prudce opečeme, tak asi 2 minuty z každé strany, až se objeví na mase rýhy grilovací pánve. Řízek přendáme na plech a pečeme asi 10 až 15 minut. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

  2. Mezitím nakrájíme červenou cibuli. Podélně ji rozpůlíme a pak napříč nakrájíme měsíčky. Cibuli dáme do vody a necháme máčet tak 5 minut. Pak ji scedíme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Rajčata nakrájíme na měsíčky (takže na půlku podélně a pak krájíme napříč) a přepůlíme olivy.

  3. Vychladlé kuřecí maso natrháme nebo nakrájíme na kousky, přidáme cibuli, rajčata a olivy. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, ocet, lžíci oleje, natrhané nebo nasekané lístky máty a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme. Salát natrháme nebo naskládáme a vytvoříme na talíři hnízdo, do kterého přidáme kuřecí salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!