Sladké Mandlovky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 225 ml vlažného mléka
- 60 g cukru krupice
- 50 g sádla
- 500 g hladké mouky
- 6 g soli
- 30 g čerstvého droždí
- 2 vejce (1 do těsta a 1 na potření)
- plátky mandlí na posypání
Postup Sladké Mandlovky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy robota dáme všechny suroviny, kromě mandlí a 1 vajíčka. Hákem necháme vypracovat těsto, aby bylo hladké a nelepivé.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dva bochánky. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 40 minut přikryté.
Poté každý bochánek vyválíme do kruhu o tloušťce 5 mm a každý kruh rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Všechny trojúhelníky smotáme od základny (delší strana) ke špičce a špičku lehce zatlačíme, aby se neodlepila.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme rohlíky spojem dolů a ohneme do tvaru podkovy. Konce rohlíků trošku přimáčkneme k plechu. Na plechu necháme ještě 40 minut kynout.
Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C dohněda, asi 15 minut.