Sladké Mandlovky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

225 ml vlažného mléka
60 g cukru krupice
50 g sádla
500 g hladké mouky
6 g soli
30 g čerstvého droždí
2 vejce (1 do těsta a 1 na potření)
plátky mandlí na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy robota dáme všechny suroviny, kromě mandlí a 1 vajíčka. Hákem necháme vypracovat těsto, aby bylo hladké a nelepivé.

  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dva bochánky. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 40 minut přikryté.

  3. Poté každý bochánek vyválíme do kruhu o tloušťce 5 mm a každý kruh rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Všechny trojúhelníky smotáme od základny (delší strana) ke špičce a špičku lehce zatlačíme, aby se neodlepila.

  4. Na plech vyložený pečícím papírem položíme rohlíky spojem dolů a ohneme do tvaru podkovy. Konce rohlíků trošku přimáčkneme k plechu. Na plechu necháme ještě 40 minut kynout.

  5. Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C dohněda, asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!