Slané buchtičky Utrhni si a rozděl se.. recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

250 ml vlažné vody
2 lžičky soli
2 PL oleje
200 g bylinkového pomazánkového másla
300 g hladké mouky
200 g hladké chlebové mouky
1/2 kostky droždí
trochu cukru
50 g másla na namáčení buchtiček
Ementál na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse jak jsme zvyklí a necháme vykynout.

  2. Poté ho vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na dvě části a každou část vytáhneme do dlouhého válce o síle asi 5cm. Ostrým nožem rozkrájíme na dílky.

  3. Máslo rozpustíme a částí vymažeme pečící nádobu s vyšším okrajem (např. keramickou zapékací misku). Do zbylého másla namáčíme ze všech stran špalíčky těsta a hned je skládáme těsně vedle sebe do formy. Necháme ještě chvíli kynout, potom posypeme sýrem a pečeme na 175°C zhruba 30 minut.

  4. Upečené buchtičky se od sebe krásně oddělují, každý si trhá sám svoji porci. Jsou navrch křupavé, uvnitř krásně vláčné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!