Slávky na víně I. recept

Top Recepty, Mořské plody

Suroviny na recept

0,5 kg slávek
1-2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 dl bílého suchého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst nasekané petrželky
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.

  2. Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.

  3. Na olivovém oleji restujte šalotku, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Zalijte vínem, přidejte sůl a pepř, vložte slávky, posypte petrželí a pod poklicí duste 5-6 minut. Během dušení promíchejte.

  4. Slávky vyndejte naběračkou na talíř. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte máslo. Přelijte omáčkou. Podávejte s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!