Slavnostní řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

600 g hladké mouky
250 g cukr krupice
2 vejce
3 polévkové lžíce medu
3 polévkové lžíce mléka
120 g másla
1 kávová lžička vrchovatá sody
Krém:
250 g másla
1 vanilkový cukr
400 ml mléka
1 vanilkový puding
mletý cukr
mandlové aróma
marmeláda
citrónová poleva (já kupuji v sáčku)
rum

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit.

  2. Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo.

  3. Pečeme na 200°C do červena.

  4. Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.

  5. Řezy necháme 1-2 dny rozležet.

  6. Krém: Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!