Šlehačková roláda bez mouky s malinami recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na těsto:
6 bílků
200 g cukru
1 PL jablečného octa
Na krém:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
cca 300 g smetanového sýra (já používám 250 g mascarpone + 80 g Gervais, ale je to na každém)
cukr podle chuti
Na ozdobu:
čerstvé maliny (nebo třeba borůvky)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.

  2. Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.

  3. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!