Slepice z plzeňské krčmy recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 slepice uvařená skoro do měkka
4 velké PL švestkových povidel
10 sušených švestek
150 g slaniny
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
(1/2 l slepičího vývaru)
1 kyselé jablko
olej

Postup přípravy receptu

  1. Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.

  2. Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu.

  3. Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.

  4. Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C.

  5. Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.

  6. Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku.

  7. Podávala jsem s bramborovými šiškami a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!