Šmakedín recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

400 g Šmakouna mexico
1 větší cibule
500 g kysaného zelí
3 lžíce mleté papriky
800 ml zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
3-4 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
3-4 lžíce hrašky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal.

  2. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme.

  3. Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu.

  4. Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou.

  5. Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy