Smažené hromádky z kuřecích jater recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1 balení kuřecích jater - 500 g
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- Podravka
- hladká mouka na zahuštění
- strouhanka na obalení
- olej na pánev
- 15 dkg vysočiny
- 1 cibule
Postup Smažené hromádky z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra omyjeme a nakrájíme je na třetiny. V misce smícháme játra, vejce, sůl a pepř.
Na pánvi na oleji restujeme dozlata nakrájenou cibuli na půlměsíčky a vysočinu na nudličky. Tuto osmaženou směs dáme ke kuřecím játrům do mísy, promícháme a zahustíme hladkou moukou, aby ze směsi šly udělat hromádky, které obalíme ve strouhance.
V pánvi rozehřejeme olej a hromádky pozvolna opečeme z obou stran.