Snadné chilli con carne recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 lžíce olivového oleje
1 nasekaná cibule
2 nasekané stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
1 a 1/2 šálku pikantní mexické salsy nebo 1 lžička koření chilli con carne
1 konzerva červených chilli fazolí
1 šálek nastrouhaného sýra
4 bagety

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme olej a něj dáme cibuli, česnek a kmín a smažíme 2 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a za častého míchání je smažíme asi 5 minut, aby zhnědlo ze všech stran.

  2. Přidáme salsu nebo koření a fazole a uvedeme do varu. Na mírném plamenu povaříme asi 10 minut, aby směs zhoustla.

  3. Předehřejeme gril na maximum. Uvařenou směsí naplníme zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, vložíme pod gril a zapékáme asi 4 minuty, aby se sýr roztál a zezlátl. Podáváme s ogrilovanou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!