Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

těsto:
• 250 g másla
• 3 lžíce medu
• 3 vejce
• 300 g cukru
• 400 g hladké mouky
• 1 lžíce sody
• 100 ml mléka
krém:
• 500 ml mléka
• 6 lžic krupice
• 2 lžíce cukru
• 200 g másla
• Salko (obyčejné)
dále:
• rum
• 100 g ořechů (mletých)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme trochu vody.

  2. Do něj dáme misku tak, aby se nedotýkala vody.

  3. Nad parou tak rozpustíme máslo, med a cukr.

  4. Přidáme mouku se sdodou a nakonec mléko. Důkladně rozmícháme a na závěr přidáme celá vejce.

  5. Pořádně promícháme a vznikne nám tekuté těsto.

  6. Na plech si dáme pečicí papír a roztíráme opravdu tenkou vrstvu těsta. Zbylé těsto necháváme stále nad parou, aby nevychladlo.

  7. Pláty pečeme na 170°C asi 6-7 minut. Záleží, jak tenké pláty děláte a podle toho vám vyjde také jejich množství. Já jsem udělala 5 plátů, může vyjít i 6 nebo 4...

  8. Uděláme si šablonu nebo nějak poměříme, jak chceme medovník velký a ořežeme okraje u všech plátů.

  9. Ty rozdrobíme a smícháme s mletými ořechy - odložíme na později. Pokud okraje nebudou dost křupavé na rozdrobení, dáme je ještě na pár minutek do teplé trouby, pak už nám to půjde snadno:-)

  10. Připravíme si krém. Z mléka, krupice a cukru uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme změklé máslo a nakonec přidáme Salko.

  11. Teď si sestavíme medovník:-D. Každý VYCHLADLÝ plát potřeme rumem a vrstvou krému. Dáme další plát a postup opakujeme. Poslední plát potřeme rumem, krémem a hustě posypeme směsí rozdrobených okrajů a ořechů.

  12. Zabalíme i s plechem do potravinové folie nebo alobalu a necháme odležet alespoň 1 den, nejlépe však 2. Krásně změkne:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!