Sněhové pusinky s čokoládovou ganache recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

5 bílků
špetka soli
lžička octa
lžička škrobu
130 g cukru krupice
vanilkový cukr
lžička strouhané citronové kůry
Na ganache:
500 ml smetany ke šlehání
lžíce másla
250 g hořké čokolády 75%
ovoce na ozdobu
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme šlehačky s čokoládou a máslem, při chladnutí občas zamícháme a dáme chladit do lednice. Bílky vyšlehat dopevna, cukr smícháme s vanilkovým cukrem a špetkou soli, postupně přišleháváme do sněhu. Nakonec opatrně vmícháme škrob, ocet a kůru.

  2. Troubu předehřejeme na 120 st., plechy vyložíme pečícím papírem. Připravíme sáček se zdobičkou, naplníme ho sněhem a tvoříme na plechu pusinky. Pečeme na uvedenou teplotu cca 40 minut, po upečení necháme u trouby lehce pootevřená dvířka a necháme plech ještě v troubě asi 5 minut chladnout.

  3. Ganache vyšleháme do krému, zdobičkou nastříkáme na pusinky, ozdobíme ovocem, pocukrujeme a necháme v lednici chvíli odležet a podáváme jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!