Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 hrsti sojových nudliček
- 1 lžička provensálského koření
- 300 ml vývaru (bujon + voda)
- sůl
- 1 ks cibule
- pórek
- nakládaná sušená rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g slanina (nemusí být)
- 500 g gnocchi
- 250 ml zakysaná smetana
- 50 g sýr eidam
- 4 větší listy bazalky čerstvé
Postup Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
V misce si smícháme horký vývar, provensálské koření, sůl a vsypeme sojové nudličky. Vše promícháme, přiklopíme a dáme na 10 - 15 min. bobtnat (občas promícháme, aby byly nudličky dobře navlhčené).
Hotové nudličky zcedíme - nálev ponecháme - a nakrájíme je na tenké proužky. Kdo má rád větší kousky masa, tak nemusí.
Na větší pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme gnocchi a pomalu je restujeme dozlatova.
Když začnou zlátnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na slabé nudličky nakrájenou slaninu a pokrájené nudličky. Zlehka vše ještě pár minut restujeme - nudličky budou chytat barvu -, pak podlijeme nálevem a přidáme ještě asi 100 ml vývaru. Dle chuti osolíme.
Pánev přiklopíme a za občasného míchání necháme 5 min. pomalu povařit.
Pórek si nakrájíme na plátky, rajčata přepůlíme a sýr nakrájíme na kostičky.
Do povařené směsi vmícháme pórek s rajčaty, vsypeme sýr, nahrubo pokrájenou bazalku a přidáme zakysanou smetanu.
Směs necháme dojít k varu (nevaříme), vypneme a necháme pár minut, aby se chutě propojili.
Při podávání ozdobíme kopečkem zakysanky a čerstvými rajčaty.