Špagetová dýně s hráškem a žampiony recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 špagetová dýně (použijeme 500 g)
150 g hrášku
250 g žampionů
1 cibule
50 g uzené slaniny
olej
50 ml smetany
1 lžíce houbového prášku (nebo koření)
kopr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.

  3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.

  4. Vložíme na štvrtinky nakrájané šampiňóny, hubové korenie, podlejeme 5 lyžicami vody a podusíme 10 minút.

  5. Pridáme hrášok a smotanu, dosolíme a podusíme ešte 5 minút.

  6. Uvarenú špagetovú dyňu na tanieri prelejeme hubovo-hráškovou zmesou a posypeme sekaným kôprom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!