Špagety aglio olio e peperoncino recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 500 g špaget (doporučuji Adriana, Panzani nebo Barilla)
- 1,5 čerstvé chilli papričky
- 1,5 palice česneku
- lžička koření Aglio olio & peperoncino
- 75 ml kvalitního panenského olivového oleje
- 150 g strouhaného parmezánu
- čerstvá bazalka
Postup Špagety aglio olio e peperoncino
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kostičky. Česnek i chilli vložíme do pánve, přidáme koření (pokud nemáme přímo koření na Aglio olio & peperoncino, postačí sušená bazalka a trocha chilli soli), zalijeme olivovým olejem a dáme pozvolna opékat na pánev. Bude stačit tak 5 minut na mírném plameni, aby česnek nezhořkl, pouze změkl.
Uvařené špagety scedíme a přidáme do již vypnuté pánve. Důkladně promícháme a můžeme servírovat. Navrch sypeme nahrubo strouhaným parmezánem (nešetříme) a lístky čerstvé bazalky.