Špagety po janovsku recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 300 g malých (nových) brambor
- 300 g špaget
- 200 g zelených fazolových lusků
- 4 lžíce bazalkového pesta
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvé lístky bazalky
Postup Špagety po janovsku
Postup přípravy receptu
-
Malé brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 minut.
Obsah hrnce scedíme, ale necháme si stranou 4 lžíce vody, ve které se vše vařilo. Uvařenou směs vrátíme do hrnce, vmícháme do ní vodu z vaření, pesto a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Porce na talířích zakápneme troškou olivového oleje a zdobíme lístky bazalky.