Špagety po janovsku recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

300 g malých (nových) brambor
300 g špaget
200 g zelených fazolových lusků
4 lžíce bazalkového pesta
sůl
pepř
olivový olej
čerstvé lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 minut.

  2. Obsah hrnce scedíme, ale necháme si stranou 4 lžíce vody, ve které se vše vařilo. Uvařenou směs vrátíme do hrnce, vmícháme do ní vodu z vaření, pesto a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Porce na talířích zakápneme troškou olivového oleje a zdobíme lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!