Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- špagety nebo jiný druh těstovin, uvařené podle návodu na obalu
- 2 stroužky česneku podrcené plochou stranou nože a pokrájené na drobno
- 1 malá bílá cibule pokrájená na drobno
- cca 5 větších sušených rajčat v oleji pokrájené na malinké kousky;pokud v nálevu jsou i kapary, tak je klidně použijte také
- cca 3 filátka ančoviček pokrájených na drobno
- hrst rukoly opláchnuté a osušené
- čerstvě nastrouhaný Parmazán
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- jako bonus hrst plocholisté petrželky
- špetka drcených chilli papriček (pokud chcete)
Postup Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Uvařte si těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Použila jsem na 2 porce cca 180 g suchých špaget. Kolik sníte vy, to nechám na vás;-)
Na studenou pánev dejte cca 3-4 lžíce olivového oleje a hned i podrcený česnek. Je to proto, aby se plně rozvinula chuť česneku a neměl tendenci se okamžitě připalovat, jako když ho vhodíte do horkého oleje. Vzápětí ještě přidejte pokrájenou cibulku a nechte zesklovatět za občasného míchání.
Přidejte pak ančovičky, sušená rajčata, malinko snižte výkon sporáku a nechte smažit cca 5 minut. Nezapomeňte to míchat, aby se to nepřipálilo. Osolte a opepřete, popřípadě přidejte pár vloček chilli papriček (pokud máte rádi ostřejší jídlo). Vypněte sporák.
Tou dobou už by měly být vařené vaše těstoviny, které jste scedili (trocha vody, ve které se vařily vůbec nevadí). Vsypte uvařené špagety do směsi na pánvi a velmi dobře promíchejte, aby se osmahnutá směs dostala všude. Pokud chcete, tak teď vsypte nahrubo posekanou petrželku.
Těstoviny promíchané s rajčatovou směsí rozdělte do misek a jednotlivé porce hojně ozdobte lístečky rukoly a postrouhejte parmezánem. A nechte si chutnat! Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty je recept na rychlý pokrm, který překvapí nejen vůněmi, ale zejména chutěmi a krásnou okrově-červenou barvou podzimní přírody, získanou ze sušených rajčat. Pokud použijete kvalitní suroviny, tak nebudete litovat, neb se to velmi odrazí na výsledné chuti. Nechte si chutnat. S láskou Madla