Spaghetti aglio olio e peperoncino recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- špagety
- česnek (palička na osobu)
- chilli papričky (peperoncino)
- petrželka
- olivový olej
Postup Spaghetti aglio olio e peperoncino
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osolené vodě. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričky (spíše se používají sušené) zbavíme semínek a také nakrájíme na plátky.
Na pánev nalijeme olivový olej (doporučuji kvalitní extra panenský) a přihodíme nakrájený česnek a chilli papričky. Necháme pořádně prohřát, česnek se nesmí začít smažit, neměl by zhnědnout (ale mě osobně nevadí když trošku zezlátne).
Potom přihodíme nasekanou petrželku (můžete jí tam samozřejmě přidat už hned s česnekem). Nakonec přidáme přímo do pánve uvařené špagety, vše dobře promícháme a můžeme podávat. Při servírování ještě ozdobíme čerstvou petrželkou.