Špízy s marinovaným kuřecím masem, uzeným bůčkem a s rohlíky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 ks vykostěných kuřecích stehenních řízků
- špetka chilli koření
- 1 lžička sušeného granulovaného česneku
- 1 lžíce na jemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 200 g domácího uzeného bůčku
- 3 větší cibule
- 1 čerstvá paprika
- 3 starší rohlíky
- 6 bambusových špejlí
- 2 lžíce oleje
- 1 plátek másla o síle cca 1cm
- 1 lžičku sojové omáčky
- 40 ml horké vody
Postup Špízy s marinovaným kuřecím masem, uzeným bůčkem a s rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Řízky okořeníme, vetřeme olej a naskládáme na sebe do uzavíratelné nádoby. Uložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne.
Oloupané cibule nakrájíme na klínky, papriku, bůček a řízky na větší sousta a rohlíky na silnější kolečka.
Vše střídavě napichujeme na jehly tak,aby byl rohlík vždy mezi řízkem a bůčkem, aby během pečení natáhl šťávu z obou surovin.
Pekáček vytřeme 2 lžícemi oleje, špízy naskládáme vedle sebe a proložíme případnými zbylými kousky, které se nevešly na jehly.
Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon(mám plynovou)pečeme 35 minut.
Po 15-ti minutách špízy otočíme, aby se rohlíky opekly i z druhé strany.
Hotové špízy naskládáme na talíře. Výpeček v pekáčku zalijeme horkou vodou, zakápneme sojovou omáčkou a dáme plátek másla. Necháme na sporáku přejít varem a poté přelijeme na špízy. Příloha-každý podle své chuti, ale úplně postačí opečené rohlíky ze špízů.