Srbské rizoto recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

200 g vepřové plece na kostky (lze i kuřecí nebo krůtí kousky)
250 g rýže
1/2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička rajčatového protlaku
sterilovaná červená paprika
sterilovaný nebo mražený hrášek
nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá paprika nestihla zhořknout), hrášek a rajčatový protlak.

  2. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rýži a zalijeme 500 ml vody.

  3. Jakmile začne rizoto vařit, přikryjeme hrnec pokličkou a zmírníme plamen na polovinu nebo méně. Rizoto dusíme, až rýže změkne (průběžně ochutnáme a doléváme vodu dalších cca 250 ml). Na našem sporáku to vychází asi na 20 minut.

  4. Uvařené rizoto na talíři volitelně dozdobíme sypaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!