Srdíčkovárajskáz papiňáku recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

2 vepřová srdíčka
3 větší mrkve
1 menší petržel
kousek celeru asi 1 cm plátek
2 cibule
2 bobkové listy
8 hřebíčků
5 zrnek celého pepře
2 cm celé skořice
špetka tymiánu
1 kostka Masoxu
80 g rajského protlaku(1 menší plechovka)
sůl
cukr
ocet na dochucení
1 polévková lžíce másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit).

  2. Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.

  3. Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme.

  4. Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!