Staročeská plněná pečeně recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1,5 kg vepřových kotlet vcelku
1 lžíce česnekové pasty
1 lžička drceného kmínu
1 vrchovatá lžíce sádla
1 sklenka světlého piva
náplň:
250 g mletého masa
1 cibule
1 lžička mletého zázvoru
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
5 žampionů
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřových kotlet vcelku vykrojíme kosti nebo maso odkrojíme od žeber a do masa prořízneme kapsu. Otvor i povrch potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.

  2. Mleté maso osmahneme v pánvi na jemně pokrájené cibuli. Podle potřeby přidáme trochu tuku, aby se cibule i maso dobře opekly. Ochutíme zázvorem, solí a pepřem, přidáme plátky žampionů a podusíme. Pak vmícháme vejce a necháme ho srazit.

  3. Náplň vložíme lžící do připravené kapsy a otvor sešijeme nití.

  4. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo, zakryjeme a zapékáme. Podlijeme pivem, občas horkou vodou, přelijeme výpekem a pečeme doměkka.

  5. Koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovýmí knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!