Staročeské plátky podlévané pivem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové kýty
sůl
pepř
1 větší mrkev
klínek celeru
1 cibule
2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
2 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička koření (Staročeského od Vitany)
150-200 ml piva
sádlo (olej) na pekáč
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.

  2. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.

  3. Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině, necháme ho opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.

  4. Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200°C dokud maso z kýty nebude měkké, občas zkontrolujeme hustotu výpeku, když tak podlijeme pivem, vodou nebo vývarem. Hladká mouka použitá na obalení masa nám šťávu zahustí.

  5. Výborně se k masu hodily bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!