Steak, který se zaručeně povede recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

2 plátky (cca 4 cm vysoké) hovězí svíčkové
mořská hrubozrnná sůl
steakový pepř
olivový olej
alobal.

Postup přípravy receptu

  1. Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu. Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak maso potřeme olivovým olejem ze všech stran a opepříme steakovým pepřem, ale nesolíme.

  2. Rozehřejeme troubu na 220°C. Rozpálíme silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem (na sucho). Vložíme maso a opékáme z obou stran (z každé 3 minuty).

  3. Pak bifteky vyjmeme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso rozbalíme, z obou stran osolíme, znovu zabalíme a dáme do trouby na 3-4 minuty. Po této době vyndáme, rozbalíme a servírujeme.

  4. Dobré rady: Tento způsob zajistí středně propečený steak. Pokud rádi krvavý uberte minutu. Pokud propečenější, minutu přidejte. Vyndejte maso z lednice dříve, tak aby před opékáním mělo pokojovou teplotu. Mějte ho přikryté, aby neoschlo. Potřít olejem jen maso, ne pánev. Rozpálit pánev opravdu hodně - šťáva se uzavře v masu a nevyteče. Steak otočit na pánvi jen jednou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!