Štrasburské řízky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- strouhanka
- cibule
- 2 zakysané smetany
- mletá červená paprika
- sůl, pepř
- 2 kostky zeleninového bujónu
Postup Štrasburské řízky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Do mikrotenového sáčku nasypeme strouhanku a jednotlivé řízky v ní naklepeme.
Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme z každé strany. V tlakovém hrnci osmažíme cibulku a pak tam položíme všechny usmažené řízky. Zakysanou smetanu zředíme vodou, přisypeme mletou papriku (jen na obarvení), řízky zalijeme, přidáme bujóny a uzavřeme poklicí. Vaříme cca 10 min. Poté můžeme podávat.