Šumavské hovězí recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky hovězích roštěnek
- 4 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžičky majoránky
- 2-3 lžíce sádla
- hladká mouka
- horký vývar
- pepř
- sůl
Postup Šumavské hovězí
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a nakrájíme na silnější nudličky.
Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.
Nudličky oklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném sádle dohněda.
Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přidáme česnek, utřený se solí a chvilku podusíme (pokud použijeme jiné maso, přizpůsobíme dobu úpravy).
Měkké maso vyjmeme, udržujeme teplé a výpek vydusíme.
Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme smetanou a stejným množstvím horkého vývaru.
Provaříme asi půl hodiny a na posledních deset minut vrátíme maso a přidáme promnutou majoránku.
Hotovou omáčku dosolíme a dopepříme.