Šumavské hovězí recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

4 plátky hovězích roštěnek
4 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
3 lžičky majoránky
2-3 lžíce sádla
hladká mouka
horký vývar
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a nakrájíme na silnější nudličky.

  2. Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.

  3. Nudličky oklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném sádle dohněda.

  4. Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přidáme česnek, utřený se solí a chvilku podusíme (pokud použijeme jiné maso, přizpůsobíme dobu úpravy).

  5. Měkké maso vyjmeme, udržujeme teplé a výpek vydusíme.

  6. Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme smetanou a stejným množstvím horkého vývaru.

  7. Provaříme asi půl hodiny a na posledních deset minut vrátíme maso a přidáme promnutou majoránku.

  8. Hotovou omáčku dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!