Svatební dort fialovobílý recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Korpus (spodní 30 cm):
- 10 vajec
- 500 g cukru písek
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 špetky soli
- 25 lžic oleje
- 20 lžic horké vody
Korpus (prostřední hranatý, hrana 14 cm):
- 8 vajec
- 400 g cukru písek
- 400 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- špetka soli
- 20 lžic oleje
- 16 lžic horké vody
2 korpusy (horní 10 cm):
- 5 vajec
- 250 g cukru písek
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 12 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
Ořechový krém (spodní a horní korpus):
- 5 ks másla
- 15 dkg mletých ořechů
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l mléka
- cukr moučka podle chuti
Čokoládový krém (prostřední korpus):
- 1 máslo
- 1 čokoládový pudink
- 0,25 l mléka
- 2 lžíce nutelly
- cukr moučka podle chuti
3 kg potahovací hmoty K2
300 g pikantní marmelády
cukrářské perličky
potravinářské barvy
potravinářské lepidlo
100 g královské glazury

Postup přípravy receptu

  1. První den upečeme korpusy.

  2. Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.

  3. Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 40 min, ke konci zkusíme špejlí, zda je těsto propečené i uprostřed.

  5. Vychladlé korpusy prožízneme, pomažeme marmeládou a krémem, částí krému tence pomažeme i povrch jednotlivých korpusů a dáme do lednice vychladit a zpevnit do druhého dne.

  6. Na krémy vyšleháme máslo s cukrem, všleháme vychlazený uvařený pudink, do světlého krému vmícháme strouhané ořechy, do tmavého nutellu.

  7. Spodní korpus byl upečen ve formě 30 cm a 2x proříznut.

  8. Prostřední korpus byl upečen na hlubším plechu, poté vyříznut čtverec o hraně 14 cm a 1x prožíznut a ze zbytku korpusu byl poskládán prostřední plát.

  9. Vrchní korpus je složený ze dvou korpusů pečených ve formě 15 cm a poté vykrojených na průměr 10 cm, korpusy 2x proříznuty, takže vznikly 4 pláty.

  10. Druhý den potáhneme jednotlivé korpusy základním potahem (bílý, fialový), sesadíme dohromady na zpevňovací kolíky a plata, ozdobíme květy, proužky a mašlí z potahovací hmoty, perlami, vyšlehanou královskou glazurou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!