Světlý podmáslový chléb z remosky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 260 g vody
- 100 g kysaného podmáslí
- lžička cukru
- 1-2 lžičky drceného kmínu
- 50 g ovesných vloček
- 120 g žitné chlebové mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 220 g pizza mouka
- 2 rovné lžičky soli
- 15 g droždí
Postup Světlý podmáslový chléb z remosky
Postup přípravy receptu
-
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto) a necháme ho vykynout.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce a zploštíme ho a vložíme do remosky s pečícím papírem vykynout. Pak upečeme (asi 45 minut).