Svěženková bulka recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

PLÁT:
6 vajec
180 g hladké mouky
180 g krystalového cukru
2 lžíce oleje
SVĚŽENKOVÁ HMOTA:
zbytky krému
piškoty
oříšky apod
tuková poleva (bílá čokoláda)
marmeláda
tmavá čokoláda
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Cukr si vyšleháme společně s vejci do husté pěny. Poté zašleháme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minutek.

  2. Po vyjmutí plátu z plechu sloupneme papír a necháme plát vychladit. Po vychladnutí vykrajujeme kolečka.

  3. Svěženkovou hmotu plníme do tvořítek (já používám speciální, ale lze to například vkládat i do formiček od tofiffe). Poté vyklopíme. Kolečko z piškotu si potřeme marmeládou a přilepíme na ni půlkolečko z nepečené hmoty.

  4. Dáme vychladit. Poté omočíme v tukové polevě, kterou si lehce naředíme (pokud neseženete, tak klidně omočte v klasické tmavé čokoládě).

  5. Přestříkáme bílou čokoládou a přilepíme navrch půl oříšku. Spodní část potřeme lehce čokoládou (štětečkem) a obalíme v čokoládových bobkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!