Švýcarska specialita Berner rösti recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

4 středne velké brambory
1 cibule
1 PL hladké mouky
sůl
pepř
spetka muškátového oříšku
olej
2 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, vymačkame vodu a smícháme s moukou a cibulkou, kterou jsme si předem také na hrubo nastrouhali. Přidáme sůl, pepř a muškatový ořišek.

  2. Ve středně velké panvi si rozehřejeme olej a nastrouhanou směs vložíme do pánve, pomoci vařečky přitlačime směs do pánve a necháme pomalinku péct.

  3. NEMÍCHÁME!!!

  4. Asi po 7 minutách můžeme obracet, já to obracím pomoci talíře, musí být stejně velký jako ta pánev, po otočeni přidávám po stranách máslo (nemusí být). Můžeme podávat se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!