Švýcarska specialita Berner rösti recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 4 středne velké brambory
- 1 cibule
- 1 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- spetka muškátového oříšku
- olej
- 2 PL másla
Postup Švýcarska specialita Berner rösti
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, vymačkame vodu a smícháme s moukou a cibulkou, kterou jsme si předem také na hrubo nastrouhali. Přidáme sůl, pepř a muškatový ořišek.
Ve středně velké panvi si rozehřejeme olej a nastrouhanou směs vložíme do pánve, pomoci vařečky přitlačime směs do pánve a necháme pomalinku péct.
NEMÍCHÁME!!!
Asi po 7 minutách můžeme obracet, já to obracím pomoci talíře, musí být stejně velký jako ta pánev, po otočeni přidávám po stranách máslo (nemusí být). Můžeme podávat se salátem.