Sýrovo-lilkové špízy recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 lilek
100 g černých oliv
1 hermelín
100 g nivy
100-150 g ementálu
3 rohlíky nebo toustový chleba
česnek
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme a necháme je vypotit.

  2. Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem.

  3. Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!