Sýrovo-lilkové špízy recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 lilek
- 100 g černých oliv
- 1 hermelín
- 100 g nivy
- 100-150 g ementálu
- 3 rohlíky nebo toustový chleba
- česnek
- sůl
- olivový olej
Postup Sýrovo-lilkové špízy
Postup přípravy receptu
-
Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme a necháme je vypotit.
Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem.
Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.