Tankistův ďábelský šleh recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová kýta (plec) asi 1/2 kg
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce čertovské omáčky
- 1/2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička soli
- lžička chilli oleje nebo tekuté chilli
- 1/2 lžičky Vegety
- 1 dcl oleje
- 2-5 stroužků česneku (podle chuti každého)
- Hradišťanka
Postup Tankistův ďábelský šleh
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a z ostatních surovin, uděláme marinádu, do které maso naložíme na 24 hodin a dáme do chladu (Hradišťanku nepřimícháváme, použijeme až na druhý den).
Pak si rozpálíme trochu oleje a na něj vložíme maso a restujeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme Hradišťanku i s nálevem, cibulky a okurky z ní pokrájíme na menší kousky a použijeme, pokud máme rádi hodně ostré i feferon (je v Hradišťance).
Dusíme doměkka, pokud je třeba zahustíme trochou kečupu, nebo hořčicí Podáváme s chlebem, rýží, hranolkami, kroketami, každý podle své chuti.