Tarhoňa s kuřecím masem ostrá jako břitva recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g kuřecího masa
2 šálky tarhoni
4 šálky vody
2-3 cibulky
150 g hříbků (dala jsem své mražené)
1 pl sádla (oleje)
1 lžička živáňského koření
1 pl chilli omáčky (lze vynechat)
pepř
sůl
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle (oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme hříbky, podlijeme a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme.

  3. Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle hněda, pozor na připálení a přisypeme k masu, zalijeme vodou, přidáme chilli omáčku.

  4. Za občasného míchání dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba přilijeme vodu, dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!