Tatarkové koláčky s pórkovou náplní recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g tatarky
1 lžička soli
2 lžičky cukru
1/2 kostky droždí (22 g)
270 ml vody
Náplň:
1 menší porek
100 g anglické slaniny
lžíce oleje
1 vejce na potření
100 g strouhaného sýra na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme s cukrem a solí, rozdrobíme do ní droždí a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vykynout kvásek, přidáme tatarku, zpracujeme těsto a necháme asi 45 minut kynout.

  2. Pak pomoučněnou lžící vykrajujeme kousky těsta na pomoučněný vál, tvoříme kuličky, které na plechu zploštíme, pomažeme okraje a plníme náplní.

  3. Posypeme sýrem a necháme ještě asi 15 min kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 180°C dorůžova.

  4. Slaninu pokrájíme na tenké proužky a na lžíci oleje osmahneme až pustí tuk. Pak přidáme pórek krájený na tenká kolečka a chvilku dusíme.

  5. Necháme trochu vychladnout a na každý koláček dáme lžíci náplně. Povrch posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!