Teffová polenta recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

100 g teffu (Adveni Medical)
3 sušená rajčata
1 hrst drobně nakrájeného pórku
1 stroužek česneku
1/2 lžičky sušené bazalky
1 lžička oleje
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody.

  2. Přidáme drobně nakrájená rajčata, asi 2/3 připraveného pórku, prolisovaný stroužek česneku, bazalku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat.

  3. Uvařenou hustou kaši necháme částečně vychladnout a poté do ní vmícháme zbylý pórek.

  4. Kaši rozetřeme na obdélníkový plech a necháme zcela vychladnout. Ztuhne a půjde krájet.

  5. Nakrájíme ji na kostky nebo trojúhelníky, které osmažíme na nepřilnavé pánvi vytřené kapkou olej. Teffovou polentu podáváme teplou, obloženou čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!