Těstovinový salát s tuňákem a zálivkou recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

500 g těstovin (vrtulí)
250 g cherry rajčátek
malá konzerva kukuřice Bonduelle
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (kousky)
pekingské zelí (4 listy)
sůl
bílý pepř
Zálivka:
200 g bílého jogurtu
200 g zakysané smetany
šťáva z jednoho citronu
100 g majonézy (v pytlíčku)
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Ještě přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily.

  2. Pak těstoviny přecedíme, přidáme celou konzervu kukuřice, všechna cherry rajčátka, která jsme nakrájeli na čtvrtky, celé dvě konzervy tuňáka (šťávu jsem slila) a na nudličky nakrájené pekingské zeli. Osolíme a opepříme.

  3. Dále připravíme zálivku. Do misky dáme celý bílý jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, šťávu z citronu, sůl a cukr. Vše promícháme a nalijeme do připraveného salátu.

  4. Promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!