Thajský salát s hanger steakem recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

100 g hotového steaku z veverky/ oponky/ pupku/ roštěnce – nakrájený přes vlákna (viz. poznámky)
100 g okurky
40 g červené papriky
40 g zelené papriky
40 g žluté papriky
40 g mrkve
½ červené cibule
snítka koriandru
3 listy bazalky
5 lístků máty
1 lžíce nesolených arašídů
Zálivka:
2 g nastrouhaného zázvoru
Kousek nasekané chilli papričky
½ nastrouhaného stroužku česneku
1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce olivového oleje
12 g tekutého medu

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte ingredience na zálivku.

  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.

  3. Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky steaku. Posypte arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!