Tilapie na alsaský způsob recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

4 filety tilapie
100 g libovějšího uzeného boku
4 lžíce másla
200 ml sladšího bílého vína (polosuché)
sůl
bílý pepř
případně koření na ryby - vřele doporučuji novou směs Kotányi Ryby citrónově svěží, kterou jsem použila (obsahuje citrón, pepř a mátu)

Postup přípravy receptu

  1. Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé máslo a vložíme do maximálně rozpálené trouby.

  2. Po deseti minutách, když se tuk začne škvířit, zalijeme malým množstvím bílého vína. Víno se začne prudce odpařovat, přelijeme jím i ryby a tento postup opakujeme po 3-5 minutách, dokud není ryba zlatavá a víno spotřebované. V misce by měla zůstat mírně zahuštěná šťávička, kterou při podávání přeléváme rybí filety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!