Tomanovic kapřík recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1,20 kapra nakrájeného na porce
1/2 větší mrkve
1/4 většího celeru
1/2 větší petržele
bobkový list
nové koření
1/2 l vody
několik stroužků česneku
citrón
Na obalení:
hladká mouka
sladká paprika
drcený kmín
rybí koření
vajíčka podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.

  2. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme citronem a necháme je takto uležet asi 1 hodinu. Pak je zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.

  3. Pak dílky kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme je v mouce smíchané se sladkou paprikou, drceným kmínem a rybím kořením, ve vajíčku a strouhance. Smažíme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!