Tomanovic kapřík recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1,20 kapra nakrájeného na porce
- 1/2 větší mrkve
- 1/4 většího celeru
- 1/2 větší petržele
- bobkový list
- nové koření
- 1/2 l vody
- několik stroužků česneku
- citrón
- Na obalení:
- hladká mouka
- sladká paprika
- drcený kmín
- rybí koření
- vajíčka podle potřeby
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Tomanovic kapřík
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme citronem a necháme je takto uležet asi 1 hodinu. Pak je zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Pak dílky kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme je v mouce smíchané se sladkou paprikou, drceným kmínem a rybím kořením, ve vajíčku a strouhance. Smažíme dorůžova.