Tradiční focaccia recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
olivový olej
sůl
hrst černých oliv
hrst sušených rajčat
400 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

  2. Jakmile těsto vykyne, dáme ho na vál, propracujeme a rozdělíme na dva či více bochánků. Pokud se těsto lepí, podsypáváme hladkou moukou. Do bochánků zapracujeme olivy, rajčata nebo je můžeme nechat jen tak. Z každého bochánku uděláme placku, kterou polijeme olivovým olejem a posolíme. Rukama pak olej rozetřeme po celé ploše placky a promačkáme ji. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 230 stupňů. Krájíme až po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!