Třeboňský kapr na másle recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

porce kapra
mrkev
celer
petržel
česnek
250 g másla
sůl
oregáno
pepř
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a naporcované kusy kapra osolíme, opepříme, rozpustíme část másla na pekáči, očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kolečka či plátky.

  2. Orestujeme kapra na másle, prolisujeme česnek, který smícháme s oregánem (či jinými bylinkami a kořením), česnekem, zeleninou, části másla a bazalkou. Poklademe na porce kapra a vložíme do trouby.

  3. Po krátkém pečení - až změkne zelenina, je vše hotové. Nejlépe podáváme s vařenými novými bramborami s pažitkou a máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!