Třešňový koláč bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g kokosové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
110 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu
šťáva a kůra z 1 citronu
3 lžíce oleje
voda podle potřeby (cca 550 ml)
kompotované třešně (čerstvé)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse.

  2. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct).

  3. Množství vody záleží na savosti kokosové mouky.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi.

  5. Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny.

  6. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!