Třešňový moučník s tvarohovo - lučinovou polevou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g třešní
120 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva z jednoho citronu
4 vejce
70 g změklého másla
180 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
150 ml mléka
1 PL Malibu (nebo rumu)
máslo
mouka na vymazání a vysypání formy
Na polevu:
120 g měkkého tvarohu
120 g domácí lučiny nebo vaničkové lučiny
100 g moučkového cukru
třešně na ozdobu
1 červená dortová želatina

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky, promíchanou s práškem do pečiva, mléko a lžíci Malibu. Nakonec do těsta vmícháme třešně obalené v mouce.

  2. Ve formě pečeme cca 35- 40 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.

  3. Tvaroh a lučinu smícháme s cukrem a vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dortík, poklademe třešněmi a necháme ztuhnout.

  4. Připravíme si dortovou červenou želatinu podle návodu a nakonec způsobem cika cak potřeme vlažnou želatinou dortík s polevou a třešněmi. Dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!