Trhané vepřové po česku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 vařené ovarové koleno (případně můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín, troška papriky sladké, chilli (já jsem použila kořenící směs s názvem Čuník na pivu. Obsahuje pivní extrakt, česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián... je skvělé)
300 ml černého piva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny.

  2. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme. Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme. Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi... hořčicí, křenem, kyselou okurkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!