Tulipány (košíčky, oplatky) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Stejné množství (gramáž) u všech surovin. Více v poznámce.
máslo
moučkový cukr
bílky
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo s cukrem vyšleháme metličkou do krémové konzistence.

  2. Přidáme bílky a pokračujeme ve šlehání dokud nemáme vše dobře spojeno.

  3. Nakonec přimícháme prosátou mouku.

  4. Hotové těsto nanášíme a rozprostřeme lžící na plech vyložený silikonem, nebo pečícím papírem a tvoříme co možná nejtenčí kolečka o průměru cca 10 centimetrů.

  5. Na plech vyjdou tři.

  6. Pečeme na 200°C cca 5 minut.

  7. Pomocí stěrky/obracečky vyndaváme z trouby, pokud možno jeden kus po druhém, a horké ihned dáváme na skleničku obrácenou dnem vzhůru a druhou skleničku o něco větší nasadíme otvorem na upečenou oplatku a lehce přimáčkneme. Oplatka velice rychle tvrdne. Ztvrdne-li oplatka ještě před tím než jsme jí dali tvar, dáme jí opět na chvíli do horké trouby.

  8. Tulipány plníme zmrzlinou, ovocným salátem, atd...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!