Tuňáková pomazánka - zdravější verze recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

2 konzervy tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě)
1 vanička odtučněného tvarohu
1 vanička žervé
3 uvařená vejce
Dle chuti:
jarní cibulka
sůl
pepř
hořčice
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme tvaroh a žervé.

  2. Do připravené směsi vmícháme tuňáka. Přidáme uvařená vejce (nakrájená na malé kostičky nebo nastrouhaná na struhadle) a promícháme. Základ máme hotový.

  3. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Pokud chceme pomazánku oživit, přidáme i jemně nakrájenou jarní cibulku, lžičku hořčice a lžíci zakysané smetany.

  4. Podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!