Tunel plný chutí recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

5 vajíček
15 dkg cukru
15 dkg hladké mouky
5 polévkových lžic vlažné vody
1 smetana ke šlehání
1 Rubínová galaretka

Postup přípravy receptu

  1. Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku.

  2. Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min.

  3. Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme.

  4. Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!