Tunel plný chutí recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 5 vajíček
- 15 dkg cukru
- 15 dkg hladké mouky
- 5 polévkových lžic vlažné vody
- 1 smetana ke šlehání
- 1 Rubínová galaretka
Postup Tunel plný chutí
Postup přípravy receptu
-
Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku.
Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min.
Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme.
Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.