Tutmanik (bulharský koláč) recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

250 ml mléka
1 vejce
půl lžičky soli
30 g droždí
500 g hladké mouky
170 g tuku
250 g tvrdého sýra (nejlépe balkánského)
60 g másla
5 lžic strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme rozdrobené droždí se špetkou soli a cukru.

  2. Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby vzniklo měkké těsto a necháme vykynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky o tloušce asi 2 mm. Namažeme je rozměklým tukem a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do ruličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky natřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou.

  5. Vložíme do horké trouby a pečeme při 230°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!