Tvarohové housky slané i sladké recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

350 g bezlepkové mouky schar mix B
1 prášek do pečiva (vmíchat do mouky)
1/2 lžičky soli
250 g nízkotučného tvarohu
6 lžic mléka
2 vejce (jedno celé + bílek do těsta - žloutek na pomazání)
4 lžíce oleje
Nasladko:
méně soli
6 lžic cukru
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Uhněteme těsto, dle hustoty přidáme mouku (záleží na tom, jak byl řídký tvaroh). Těsto by nemělo být tuhé, aby pak pečivo bylo krásně nadýchané. Z těsta uděláme bulky nebo menší bagetky a necháme chvilku odpočinout na plechu (asi 15 min).

  2. Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem, sezamem, slunečnicovými semínky. Nařízneme ostrým nožem, aby pukly tam, kde chceme.

  3. Pečeme na 170°C - 180°C asi 20 minut. Osvědčila se mě i varianta dát housky do trouby a nastavit na 180°C, pak je péct do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!