Tvarohové Růženky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 250 g moučkového cukru
- 250 g Hery nebo másla (1 kostka)
- 250 g tvarohu ve vaničce (1 vanička)
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- červené potravinářské barvivo
- jahody
- červená želatina
Postup Tvarohové Růženky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si bílky oddělíme od žloutků. Poté žloutky utřeme s moučkovým cukrem a Herou (máslem). Do této směsi zašleháme tvaroh a dále mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Bílky ušleháme na tuhý sníh a lehce je vmícháme do naší směsi - těsta. Asi tak 1/3 těsta obarvíme růžovou potravinovou barvou (špetku barvy rozmícháme v lžičce vody).
Trochu žlutého těsta naneseme lžící na dno bábovkových formiček a rozetřeme ho do rohů. Pak na tuto vrstvu naneseme růžové těsto a nakonec zbytek žlutého těsta.
Dáme péct na 150°C, hlídáme troubu. Upečené babovičky vyklopíme za tepla a necháme vychladnout.
Zdobíme jahodami, které poléváme želatinou připravenou dle návodu na obalu.